De koers van bitcoin (BTC) dipte kort onder $4.000 voor het weekend, maar leek toen stand te houden boven $5.300 de afgelopen dagen. Echter lijkt de koers weer richting $4.000 te gaan op 16 maart. De paniek omtrent het coronavirus lijkt nog lang niet voorbij te zijn en meerdere analisten vrezen het ergste.

Peter Brandt, een veteraan in de handelswereld, meldt dat de koers van bitcoin wellicht zelfs onder $1.000 kan uitschieten en een nieuwe bodem zo laag als $0 kan bereiken.

“Als ik de grafiek zonder vertekening interpreteer, zou ik zeggen onder $1.000.”

Brandt is in de cryptocurrency-gemeenschap bekend van het voorspellen van de grote crash begin 2018 toen bitcoin nog op zijn all-time high (ATH) rond $20.000 stond.

Over het algemeen was de analist bullish over de koers van bitcoin, maar door de harde klap eind vorige week is hij van mening veranderd. Er was een tijd dat hij verwacht had dat bitcoin naar $100.000 zal stijgen, maar dat is voorbij:

“Al die tijd heb ik mijn overtuiging uitgesproken dat er een kans van 50% was dat BTC naar $100.000 zou gaan en een kans van 50% dat het richting $0 zou gaan, of letterlijk nul. Zodra we 7.500 hadden doorbroken, plaatste ik mijn weddenschappen op nul.”

Brandt haalde ook wederom uit naar XRP (XRP). Het is bekend van de analist dat hij geen fan is van deze cryptocurrency en hij zegt dan ook dat het helemaal geen crypto is:

“Ik heb een vooroordeel ertegen. XRP is geen echte crypto. Het is gemanipuleerd. Mijn minachting is voor degenen voor wie crypto een religie is. Ik zie dat dit meer het geval is voor XRP dan voor welke andere munt dan ook.”

Vorig jaar beschuldigde Brandt ook al Ripple van het manipuleren van de XRP-prijs.