Millennials geven de voorkeur aan bitcoin (BTC) boven aandelen van gigantische bedrijven als Netflix, Microsoft en Disney. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport van Charles Schwab, een grote financiële beleggingsbeheerder, gepubliceerd op 4 december.

Het rapport van Schwab heeft de aandelen met het meeste vermogen in een top 10 lijst gezet waarbij drie generaties worden vergeleken: Millennials, oftewel Gen Y met 25 tot 39 jaar oud, Gen X met 40 tot 54 jaar oud en Baby Boomers met 55 tot 75 jaar oud.

Op de top tien lijst staat onder Millennials op de vijfde positie de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met 1.84%. Het verslaat daarmee aandelen als Berkshire Hathaway van Warren Buffet (1,74%), Disney (1,68%), Netflix (1,58%), Microsoft (1,53%) en Alibaba (1,39%).

Alleen Amazon (7,78%), Apple (6,18%), Tesla (3,22%) en Facebook (3,03%) staan boven het bitcoin-fonds. Onder Gen X en Baby Boomers is de GBTC echter helemaal niet in de top 10 te vinden. Ook onder die twee groepen staan Amazon en Apple bovenaan.

Zoals Tuur DeMeester, medeoprichter van Adamant Capital, zegt op Twitter is de bovenstaande statistiek extra opvallend omdat bitcoin momenteel meer dan 50% onder zijn all-time high zit:

Het BTC-fonds van Grayscale is een van de meest succesvolle bitcoin-beleggingsproducten momenteel op de markt. In een recent rapport van Grayscale meldt het bedrijf dat het afgelopen kwartaal de de hoogste hoeveelheid aan investeringen in het product zag sinds de lancering ervan zes jaar geleden. Ook de Grayscale Ethereum Trust en Ethereum Classic Trust zijn populaire producten.

De Charles Schwab Corporation is een van de grootste banken en makelaarsbedrijven in de Verenigde Staten. Het onderzoeksrapport wordt elk kwartaal opgesteld waarin klantgegevens worden verzameld en vergeleken van 142.000 pensioenplannen.

Vorige week kondigde Schwab nog aan dat het rivaal TD Ameritrade wil kopen voor $26 miljard.