De bitcoin (BTC) koers lijkt op dit moment stand te houden bij het supportgebied waar de koers al een aantal dagen van in de buurt handelt. Daarnaast zijn er op de 4-uurs grafiek een aantal bullish signalen te zien. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.202 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

De afgelopen dagen zette de BTC koers steeds een stapje verder terug naar beneden. Echter bood het gebied tussen $7.200 en $7.150 zoals verwacht support. Na aangekomen te zijn bij dit prijsgebied is de koers overgegaan van een neerwaartse trend naar een zijwaartse beweging.

Mocht bitcoin de komende uren alsnog door dit prijsgebied heen zakken dan zou $7.100 mogelijk support kunnen gaan bieden. Iets verder naar beneden, bij $7.000, ligt de volgende support. 

4-uurs grafiek

Ook op de 4-uurs grafiek is de recente beweging duidelijk te zien, waarbij bitcoin support lijkt te vinden in het eerder genoemde support-gebied. Daarnaast tonen de MACD en de Relative Strenth Index (RSI) mogelijk bullish signalen.

Zo was gisteren al te zien dat de signaal- en MACD-lijn dichter naar elkaar toe begonnen te bewegen, wat mogelijk kon duiden op een afnemend momentum. Uiteindelijk doorkruiste de signaallijn de MACD-lijn waarmee een bullish cross-over werd gevormd. 

De RSI lijkt op zijn beurt in een lichte opwaartse trend te zitten en staat nu op 42. Mocht BTC de komende uren verder stijgen en de RSI doorkruist de 50, dan kan de situatie mogelijk als bullish bestempeld worden. 

Voor nu is het voor de bulls zaak om stand te houden bij het prijsgebied waar de BTC koers zich nu bevindt. Op de weg omhoog liggen een aantal weerstanden. Zo zou de koers weerstand tegen kunnen komen bij $7.350 en vlak daarboven bij $7.370 (waar de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich nu bevindt). De belangrijkste weerstand is nog steeds de $7.400.