Tim Draper, een bekende Amerikaanse risicokapitalist, zegt dat millennials in bitcoin (BTC) moeten investeren. Dat meldt de miljardair tijdens een interview met Fox Business gepubliceerd op 23 januari.

Volgens Draper hebben millenials, oftewel generatie Y, het moeilijk. Ze worden namelijk geboren ten tijde van gigantische staatsschulden en verdienen te weinig om deze af te betalen.

Volgens Draper moet deze generatie investeren in cryptocurrencies als bitcoin om hun pensioen veilig te stellen. Het systeem werkt niet meer, zegt hij, en vergelijkt het huidige bancaire systeem met antieke auto’s:

“Ons banksysteem is een “oldsmobile”, een echt oude oldsmobile. Het gaat niet goed met Millennials. Ze zijn geboren in een wereld vol met schulden en met de huidige salarissen kunnen ze deze niet aflossen. Het zijn echt moeilijke tijden. Ze zijn huurders geworden in plaats van kopers, omdat ze wel moeten.”

Aldus Draper, die mensen adviseert om in een gedecentraliseerde valuta te investeren:

“Begin je imperium op te bouwen in het nieuwe model dat niet vereist dat je 2,5 tot 4 procent moet betalen aan een of andere bank elke keer dat je je creditcard gebruikt.

Ik denk dat als je iets wil dat echt werkt ga dan bitcoin, of crypto, “de nieuwe wijze.” Richt je op de toekomst. Wat voor je vader en grootvader nog werkte, zal niet meer voor jou werken. Denk niet dat je een pensioen kunt opbouwen door elke keer een paar centjes weg te stoppen.

Als je een millennial bent staat de hele wereld voor je open. Hoe gaat de toekomst eruitzien? Het zal niet meer tribaal zijn, het zal wereldwijd zijn. Het zal niet meer gebonden zijn aan geografische grenzen, het zal open zijn.”

Aldus Draper, die twee maanden geleden nog zei dat hij verwacht dat de koers van bitcoin naar maar liefst $250.000 kan stijgen tegen 2022.