Tim Draper, risicokapitaal investeerder en bekend bitcoin (BTC) voorstander, zegt dat hij zich volledig gestort heeft op bitcoin. Dat meldt de miljardair tijdens een interview met CNBC op 24 februari.

Draper zegt dat hij zes maanden geleden uit de traditionele aandelenmarkt gestapt is en het overgrote deel van zijn investeringsportfolio zou bijna alleen nog maar uit bitcoin bestaan:

“Ik heb de meeste van mijn investeringen verplaatst naar crypto en bitcoin. Ik denk dat dat nu een soort veilige haven is.”

Aldus Draper. Hij zegt dat de correctie vandaag in de traditionele markten wellicht meer dan maar een correctie is. De markten kleuren vandaag rood, er wordt gespeculeerd dat dit door de uitbraak van het coronavirus in Italië komt. De interviewer vraagt vervolgens naar Drapers voorspelling voor de koers van bitcoin:

“Ik denk dat bitcoin in 2022 of begin 2023 $250.000 zal bereiken. En dat is een grote stap vanaf hier. En ik denk dat de reden is dat bitcoin de valuta gaat worden waar mensen voor kiezen.”

Hij legt uit dat men uiteindelijk voor bitcoin zal kiezen in plaats van het huidige banksysteem:

“Bitcoin is momenteel niet eenvoudig om te verplaatsen, maar dat zal het uiteindelijk wel zijn. Dan heb je de keuze om 2,5 tot 4 procent aan banken te betalen elke keer als je je creditcard gebruikt of wil je een valuta die wrijvingsloos, open, transparant, wereldwijd is en niet gebonden is aan een politieke macht?

Op een gegeven moment gaan mensen die overstap maken en wordt bitcoin de grote winnaar.”

Vervolgens wordt Draper de vraag gesteld hoeveel hij nou precies van zijn portfolio in bitcoin heeft gestopt, maar Draper zegt dat hij dat nooit vertelt, buiten dat het “erg veel” is. Draper herhaalt tijdens het interview waarom hij denkt dat bitcoin de toekomst is:

“Dit is gewoon beter, mensen gaan gewoon naar dingen die beter zijn. Welke handelaar wil 2,5 tot 4 procent betalen aan banken en creditcardbedrijven? Dat zullen ze niet voor altijd willen doen. Op een gegeven moment gaan ze zeggen: “Hé, waarom accepteren we niet bitcoin? Transacties vinden onmiddellijk plaats, het is sneller dan het visa-netwerk en we hoeven deze partijen niet 2,5 tot 4 procent te betalen.”

Dus dit is een interessante tijd. Ik denk dat de wereld veel beter af zal zijn vanwege deze gedecentraliseerde beweging en het is niet alleen bitcoin, dat is een gedecentraliseerde valuta, maar het is alles gedecentraliseerd. Sommige politici klampen zich vast aan het verleden en klampen zich vast aan hun tribalisme, maar de meeste van de beste politici verhuizen naar deze nieuwe wereld die globaal en open en transparant is. Ik denk dat dit de nieuwe wereld wordt, een prachtige, vredige wereld, maar er zal veel spanning zijn om daar te komen.”

Warren Buffett, een van de rijkste mensen op aarde, had onlangs een etentje met Justin Sun van TRON. Echter zegt de miljardair vandaag in een interview met CNBC dat hij nog steeds geen cryptocurrency bezit. Hij noemt het waardeloos. Draper wordt gevraagd wat hij van Buffetts opmerkingen vindt en zegt:

“Dat is hilarisch. 50% van zijn belangen zit in banken en verzekeringsmaatschappijen. Die zullen het niet goed doen in deze nieuwe gedecentraliseerde economie. Natuurlijk vindt hij ze [crypto] niet leuk. Hij ziet ze als een enorme bedreiging voor zijn bedrijven.”