Het marktonderzoeksbedrijf Fundstrat Global Advisors verwacht dat 2020 weer een mooi jaar zal zijn voor investeerders. In een nieuw rapport legt het bedrijf uit waarom het positief is over het nieuwe jaar, met in het bijzonder over bitcoin (BTC).

In een tweet worden de belangrijkste bevindingen gedeeld. Het volledige rapport is op dit moment alleen nog gedeeld met de klanten van Fundstrat. Desalniettemin zijn er een aantal interessante dingen te lezen. Zo blikt het bedrijf terug op 2019, een indrukwekkend jaar volgens Fundstrat:

“Bitcoin leverde 92% op in 2019, waarbij het alle andere belangrijke activaklassen achterliet, een indrukwekkend rendement gezien het aanzienlijke beleid en de regelgevende tegenwind die zich voordeed … de terugslag tegen Facebook’s Libra van het Amerikaanse Congres en het Witte Huis dat Bitcoin bekritiseerde markeerde de hoogtepunten voor 2019.”

Over het nieuwe jaar is Fundstrat tevens positief. Zo verwacht het dat het rendement voor dit jaar hoger zal liggen dan in 2019:

“Voor 2020 zien we verschillende positieve convergenties die de use case en ook het economische model voor crypto en Bitcoin verbeteren – dus zijn we van mening dat het totale rendement van Bitcoin en crypto hoger moet zijn dan dat van 2019, […] Met andere woorden, we zien een grote kans dat Bitcoin> 100% stijgt in 2020.”

Fundstrat baseert deze verwachtingen op de huidige situatie in de wereld, waaronder de spanningen tussen landen wereldwijd, de presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten en de aankomende Bitcoin halving. Over dit laatste schrijft Thomas Lee, medeoprichter van Fundstrat iets interessants.

Hij verwacht namelijk dat de komende halving niet ingeprijsd is in de huidige bitcoin prijs. De halving houdt in dat de beloningen voor bitcoin miners worden gehalveerd waarmee de instroom van nieuwe bitcoin ook wordt gehalveerd. Sommige analisten verwachten dat de prijs kan gaan stijgen doordat de vraag gelijk blijft maar het aanbod halveert. Andere analisten verwachten dat de halving al in de huidige prijs is verwerkt aangezien het al verwacht wordt door beleggers. Lee denkt echter dat dit laatste niet het geval is: