Het Lightning Network kan binnenkort ook grote bitcoin (BTC) transacties verwerken. Dat kondigt Samson Mow, CSO van Blockstream, aan op 12 december aan cryptowebsite Decrypt.

Lightning Network (LN) is een open-source protocol voor het bitcoin-netwerk waarmee het mogelijk is om snelle transacties uit te voeren tegen lage kosten. Blockstream is een Canadees blockchain-bedrijf dat bekend is om zijn werk aan het open-source project.

Samson Mow meldt dat het bedrijf werkt aan “multi-path betalingen” voor LN, die inmiddels zijn afgerond. Deze multi-path betalingen zorgen ervoor dat transacties opgesplitst kunnen worden in kleinere brokken. Hierdoor kunnen ook grote hoeveelheden bitcoin snel en goedkoop verstuurd kunnen worden.

“Betalingen via multi-path maken het mogelijk om meerdere kanalen samen te gebruiken, wat betekent dat grote betalingen kunnen worden opgesplitst in kleinere om succesvol door te sturen.

Het is de meest belangrijke ontwikkeling van het jaar. Multi-path betalingen hebben net de interoperabiliteitstests doorstaan. Dat betekent dat het binnenkort klaar is voor gebruik.”

Aldus Mow. Wanneer het precies klaar is voor gebruik is echter vooralsnog onbekend.

Begin dit jaar ging in de cryptocurrency gemeenschap de zogenaamde “Lightning Torch” rond. Een experiment waarbij een toenemende hoeveelheid bitcoin werd door verstuurd naar prominente figuren en instanties uit de industrie. Echter ondervond het netwerk hierdoor problemen met liquiditeit.

Vorige week kondigde Bitfinex aan dat het de eerste grote exchange is op de markt die LN zal ondersteunen. De bekende durfkapitalist Tim Draper zei vorige maand dat hij denkt dat de koers van bitcoin naar $250.000 zal stijgen tegen 2023 vanwege het Lightning Network.