Lightning Labs heeft op 30 maart ‘Lightning Service Authentication Tokens’ (LSAT) onthuld. LSAT biedt gebruikers een nieuwe manier van inloggen en online authenticatie alsmede maakt het betaalde API’s op het Lightning Network (LN) mogelijk.

Gebruikers moeten nu nog vaak hun persoonlijke gegevens als e-mails adressen en creditcardgegevens opgeven om toegang te krijgen tot bepaalde diensten op het internet. LSAT daarentegen geeft gebruikers een soort ontvangstbewijs voor  transacties die ze met het Lightning Network uitvoeren.

Dit ontvangstbewijs kan vervolgens gebruikt worden als authenticatiemiddel bij dezelfde dienst. Deze LSAT tokens lijken enigszins op browser-cookies, behalve dat ze vrij verspreid kunnen worden. Mensen kunnen hun LSAT verhandelen en diensten kunnen ze weer intrekken. Olaoluwa Osuntokun, CTO van Lightning Labs, zegt:

“Een LSAT is in wezen een ticket voor een bepaalde dienst dat via Lightning is verkregen.”

Deze LSAT tickets zijn vervolgens cryptografisch verifieerbaar op de blockchain. Hierdoor hoeven gebruikers niet de traditionele methode voor inloggen te gebruiken en hoeven dus ook niet hun persoonlijke gegevens op te geven. Volgens Osuntokun is het een soepele ervaring die de gebruiker meer privacy biedt.

“Het is ook meer privé omdat de server niet hoeft te weten wie voor het ticket heeft betaald, alleen dat het met succes is betaald “

Ook biedt LSAT de mogelijkheid voor doorlopende betalingen zodat men niet van te voren voor een heel abonnement hoeft te betalen.

Cryptocurrency-exchange BitMEX bracht op 28 maart een lijst van grootste bijdragers aan het bitcoin (BTC) netwerk uit. Lightning Labs staat samen met Blockstream bovenaan, gevolgd door Square Crypto, het betaalbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey.