De afgelopen week schoten de koersen op traditionele financiële markten hard omlaag door de uitbraak van het coronavirus en trokken daarmee ook de cryptocurrency-markt met zich mee.

Nu lijkt de koers van bitcoin (BTC) zich wellicht los te koppelen van de aandelenmarkt. Bitcoin maar ook altcoins tonen allemaal een stijging van maar liefst 20% of meer vandaag.

De snelle stijging van bitcoin is het resultaat van een piek in de vraag naar de grootste cryptocurrency op de markt en meerdere analisten melden dat zij weer bullish zijn over de koers door deze nieuwe ontwikkelingen.

Skewmarkets, een marktanalysebedrijf, meldt dat de situatie lijkt op die van de goudmarkt tijdens de economische crisis van 2008. Toen daalde de koers van goud ook eerst mee naar beneden samen met de aandelenmarkt, maar koppelde zich uiteindelijk los ervan waarna het een scherpe rebound omhoog maakte:

“In 2008 verkochten goud en aandelen aanvankelijk in tandem, voordat goud zich loskoppelde en in november sterk herstelde.

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar gezien de hoeveelheid fiscale en monetaire stimulansen, hopen inkomende bitcoin-bulls dat het rijmt!”

Willy Woo, een populaire analist op Twitter, meldt dat de loskoppeling tussen bitcoin en de SP500 al drie dagen geleden begon. De analist zegt dat hij bullish is over de situatie en dat de koers van bitcoin wellicht een accumulatiepatroon aan het vormen.

“Het volgende belangrijke evenement is de bevestiging van de ontkoppeling van BTC van traditionele markten. Hier zijn een aantal grafieken, waarvan er vele bullish zijn.

Goud en BTC duiden op een ontkoppeling van de SP500 vanaf 3 dagen geleden. Goud kan een dubbele bodem vormen, terwijl BTC misschien een accumulatiepatroon vormt.”

Raoul Pal, CEO en oprichter van Global Macro Investor, meldt ook dat hij enorm bullish is over de recente ontwikkeling van bitcoin:

“Ik kan niet uitdrukken hoe bullish ik ben over bitcoin. We lopen nu het risico het hele systeem te verliezen. Ik weet dat ze een manier zullen vinden om het te redden, maar alle vertrouwen is verloren.

Goud investeerders – het komt ook goed met jullie. Het is alleen dat BTC een groter voordeel heeft, maar verreweg riskanter is dan goud.”