Bitcoin (BTC) ging stijgend 2020 in en zette die opwaartse rally in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar voort. De bitcoin koers wist zelfs uiteindelijk weer boven de magische grens van $10.000 uit te breken. Ondanks dat bitcoin op dit moment een correctie doormaakt, blijft de koers in de buurt van de $10.000. Het is dan ook niet zo gek dat de interesse in de grootste cryptocurrency van de markt weer aan begint te trekken.

Opvallend is dat dit ook in China het geval is, het land dat sinds kort flink wat focus op de ontwikkeling van blockchain-technologie legt. Ondanks het feit dat het land geen focus legt op Bitcoin, is het aantal zoekopdracht via Baidu, de Chinese Google, flink gestegen. Zo blijkt uit data van Long Hash dat het aantal zoekopdrachten op 8 februari een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Daarnaast ging Bitcoin ook nog eens trending op het Chinese Weibo.

Ook blijkt de interesse in de rest van de wereld weer toe te nemen. Volgens Google Trends is het aantal zoekopdrachten met Bitcoin langzaamaan aan het stijgen. Het bevindt zich daarmee weer op het niveau waarop het in augustus 2019 stond.

Een andere positieve ontwikkeling is het groeiende aantal Bitcoin wallet-adressen dat 1 of meer BTC in hun wallet hebben staan. Dit zou kunnen duiden op een toenemend aantal wallets die de cryptocurrency besluiten vast te houden voor de langere termijn, ook wel HODL’en genoemd. Volgens Glassnode waren er half januari 784.789 adressen die 1 of meer BTC in bezit hadden. Dit aantal werd voor het laatst in oktober 2019 gezien.

Vanochtend was te lezen dat bitcoin weer terug onder de $10.000 is gezakt. De koers probeerde de afgelopen dagen de $10.400 meerdere malen te breken. Tot een overtuigende doorbraak kwam het echter niet. Bitcoin werd juist gistermiddag afgewezen waarmee de daling werd ingezet. Vooralsnog lijkt de support bij $9.800 stand te houden.