De Human Rights Foundation (HRF), een non-profit organisatie uit New York, accepteert nu donaties met bitcoin (BTC) via BTCPay Server, een open-source betalingsverwerker. Dat kondigt de organisatie 9 maart op Twitter aan:

Alex Gladstein, CSO van de HRF, zegt tegen The Block Crypto dat de HRF al bitcoin donaties sinds 2014 accepteert, maar dat het nu voor het eerst gaat via een betalingsverwerker.

“BTCPay Server helpt de privacy van donoren te beschermen, het heeft geen gecentraliseerde entiteit die gebruikersinformatie verzamelt of exploiteert, en het is gemakkelijk aan te passen.”

Aldus Gladstein. Naast bitcoin accepteert de HRF ook donaties in ethereum (ETH) en de privacy coins monero (XMR) en zcash (ZEC).

De HRF is een non-profit organisatie dat zich richt op het bevorderen en beschermen van mensenrechten wereldwijd, met een focus op gesloten samenlevingen. De HRF werd in 2005 opgericht en de huidige voorzitter is de beroemde Russische schaakgrootmeester Garry Kasparov.

BTCPay Server is een open-source cryptocurrency-betalingsprocessor. Het is veilig, privé, bestand tegen censuur en gratis. In vergelijking met andere betalingsverkeer kan het transacties niet censureren waardoor donateurs precies kunnen zien wat met hun donaties gebeurt.

Gladstein zei in een in een eerder interview met The Block dat bitcoin kan helpen bij het bouwen van een betere toekomst voor mensenrechten en dat het hierop wellicht een grotere impact kan hebben dan was voorzien:

“Iets dat de middelen voor de productie van geld en de toegang tot geld gaat decentraliseren, zal opmerkelijk krachtig zijn, vooral als we een toekomst tegemoet gaan zonder contant geld en al het geld elektronisch zal zijn.”