Elon Musk, de populaire miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, heeft op 10 januari weer eens een vaag bericht over bitcoin (BTC) op Twitter geplaatst:

“Bitcoin is niet mijn stopwoord,” zegt de voormalig oprichter van PayPal. Wat hij hiermee bedoelt is vooralsnog onduidelijk, maar het heeft alsnog voor enige oproer in de cryptogemeenschap op Twitter gezorgd.

Het is niet de eerste keer dat Musk een vaag bericht over crypto op Twitter zet. Vorig jaar april zei hij al “cryptocurrency is niet mijn stopwoord” en kort daarna meldde hij simpelweg “ethereum” op Twitter.

Wat zijn bedoeling ook is, het zorgt er in ieder geval voor dat zijn 30 miljoen volgers geconfronteerd worden met bitcoin. Een aantal figuren uit de cryptogemeenschap zagen het dan ook als een ideale kans, zoals Peter McCormack, die Musk gelijk heeft uitgenodigd voor zijn crypto-podcast.

De twitterberichten van Musk hebben tot dusver geen impact gehad op de koers van bitcoin. Dat was anders toen hij zei dat DogeCoin, de meme cryptocurency van de markt, zijn favoriet is. DOGE schoot toen gelijk met 30% omhoog.

Er is een grote kans dat hij dergelijke berichten sowieso niet meer de lucht in zal sturen na het debacle omtrent het beruchte bericht waarin hij voor de grap zei dat hij Tesla van de beurs wil halen voor $420 per aandeel.

Dat kwam hem duur te staan aangezien hij van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een boete van $20 miljoen ontving. Toch zei hij kort daarna dat het ’t “waard” was en kon hij het niet laten om eind vorig jaar er weer een grap over te maken:

Blijkbaar is Musk ook een fan van de nieuwe NetFlix-serie The Witcher, aangezien hij een nummer uit de show citeert op Twitter. Er stond eerst nog DogeCoin tussen maar dat bericht is inmiddels weer verwijderd.

SpaceX heeft deze week nog 60 nieuwe satellieten de ruimte ingeschoten als onderdeel van het Starlink project. Het plan is om uiteindelijk 12.000 satellieten om de aarde te brengen zodat iedereen overal toegang tot internet heeft.