Edward Snowden, de wereldberoemde klokkenluider, zegt dat hij voor het eerste in lange tijd weer overweegt om bitcoin (BTC) te kopen.

Snowden zegt dat de huidige koersdaling van bitcoin (BTC) voornamelijk door paniek veroorzaaskt wordt:

“Dit is de eerste keer in een tijdje dat ik zin heb om bitcoin te kopen. De daling was te veel paniek en te weinig verstand.”

Zoals al vanochtend op SATOS was te lezen schoot de koers van bitcoin de afgelopen dagen hard omlaag en de prijs kwam vannacht zelfs kort onder $4.000 uit. De grootste cryptocurrency op de markt heeft samen met alle altcoins behoorlijk wat klappen te verduren gehad de afgelopen dagen.

Dit soort dalingen zijn ongekend in de crypto-markt. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus zorgt voor paniek op traditionele markten en beurzen. Dit zorgt op zijn beurt ervoor dat ook de gehele crypto-markt mee omlaag getrokken wordt.

Daarnaast wordt er gespeculeerd dat de prijs van bitcoin naar beneden wordt geduwd doordat de fraudeurs van de PlusToken scam enorme hoeveelheden bitcoins op de markt aan het dumpen zijn. De harde daling van de prijzen zorgt vervolgens voor meer paniek wat vervolgens weer zorgt dat er nog meer verkocht word; een soort vicieuze cirkel.

Volgens Snowden is dit juist wellicht een ideaal koopmoment. Snowden werd in 2013 wereldberoemd toen hij geheime documenten van de Amerikaanse National Security Agency (NSA) uitlekte. Zijn inspanningen onthulde hoe ver overheden gaan met het bespioneren van hun eigen en elkaars bevolking. Vervolgens werd hij gedwongen het land te verlaten. Het is bekend dat hij een fan is van cryptocurrencies, voornamelijk privacy coins als zcash (ZEC).