Sam Bankman-Fried, CEO van handelsfirma Alameda Research en FTX, zegt dat de huidige rally in de cryptocurrency-markt hem “nerveus” maakt. Dat zegt de CEO tijdens een interview met de Venture Coinist, gepubliceerd op 20 februari.

De topman is een grote cryptocurrency-investeerder, twee accounts van Alameda Research staan in de top 15 meest succesvolle accounts op derivaten-exchange BitMEX met een winst van zo’n $67 miljoen.

In het interview zegt Bankman-Fried dat de huidige rally totaal niet lijkt op die uit eind 2017, toen de koersen van de meeste cryptocurrencies hun all-time high (ATH) bereikten.

“Het voelt heel anders dan de bull-run van eind 2017, toen je gewoon het gevoel had dat als je op straat liep en iemand tegenkwam, ze waarschijnlijk erover nadenken om voor het eerst Ethereum (ETH) te kopen. Dat is het soort gevoel dat je toen had, en dit voelt niet zo.”

Bankman-Fried noemt de huidige rally vooral “raar:”

“Raar is gewoon het beste woord. Deze rally was raar. Het voelt niet als een massale opzwelling van enthousiasme. Er is veel enthousiasme geweest, maar het is alsof de wereld op zijn kop staat. Het is overduidelijk dat eerst de prijzen omhoog gingen en toen de mensen enthousiast werden – niet dat het enthousiasme het eerste was dat mensen aanspoorde.”

Vervolgens meldt Bankman-Fried dat deze rally hem zenuwachtig maakt. Hij zegt dat hij voorzichtig ermee omgaat en waarschuwt andere handelaren dat hij niet verbaasd zou zijn als er een grote correctie binnenkort zou plaatsvinden.

“Er waren zeker signalen dat de markten oververhit raakten toen we $20.000 met Bitcoin (BTC) bereikten, maar er waren ook signalen dat er heel veel enthousiasme was. Op dit moment ben ik daar minder zeker van, dus ik moet zeggen dat ik me een beetje nerveus voel. Ik zeg niet noodzakelijkerwijs dat dingen naar beneden gaan, maar het zou me niet schokken als ze dat deden.”

Vanochtend was op SATOS al te lezen dat de bitcoin-koers momenteel weer in een lichte uptrend zit nadat de koers gisteren plotseling onder de $10.000 uitschoot.