Mark Yusko, hoofd van Morgan Creek Capital, kwam op 13 oktober met een simpel maar zeer controversieel idee tijdens zijn keynote speech bij het Digital Asset Summit. “Weg met Amazon [aandelen]. Verkoop ze langzamerhand,” zei hij in zijn speech.

Ook al werd onder leiding van Mark Yusko zijn bedrijf in de jaren negentig groot door aandelen van internetbedrijven, maakt hij nu deze controversiële opmerking. Nu werkt hij al een tijdje als CEO van Morgan Creek Capital en werd het in oktober bekend dat het bedrijf al 61 miljoen dollar voor hun tweede blockchain fonds heeft opgehaald.

Hij is nu dus fel voorstander van blockchain-technologieën, vooral bitcoin.

“Het goede nieuws is dat dit de grootste rijkdom in de geschiedenis van de mensheid zal creëren. Het eerste bedrijf dat 10 biljoen dollar waard is, de eerste biljonair, het zal allemaal uit deze sector komen. Want we veranderen de manier waarop we geld uitwisselen fundamenteel.”

Hij presenteert daarnaast een manier waarop er volgens hem geïnvesteerd moet worden. Hij stelt institutionele beleggers voor om één procent van hun kapitaal te investeren in bitcoin als digitaal goud.

“Denk over hoe rijkdom ontstaan is, door bedrijven zoals Google en Amazon – ze gaan allemaal verstoord worden en ze gaan allemaal vervangen worden door deze technologische evolutie, maar het is nog vroeg.”

Yusko vindt echter ook dat je moet investeren in de bedrijven die je nodig hebt, naast die een procent in bitcoin zelf. In zijn speech benoemde hij dat het voor technologieën zoals de microchip en de PC lang heeft geduurd om ontwikkeld te worden, en daarom verwacht hij dat die fundamentele verandering pas rond 2024 zal komen.

“Maar heb dan drie tot vijf procent om je leidingen te bouwen, je infrastructuur uit te breiden en de bedrijven die jullie allemaal vormen te ondersteunen, zodat we een nieuw ecosysteem kunnen starten – welke nog niet zal beginnen tot 2024.”

Veel analisten verwachten dat bitcoin (BTC) nog veel meer in waarde zal gaan groeien. Zo verwacht PlanB, bekend van het stock-to-flow-model, dat BTC voor de kerst van 2021 zal stijgen naar de $100.000.