Brits bitcoin (BTC) mining-bedrijf Argo Blockchain meldt dat het 10 keer zoveel inkomsten met mining in 2019 heeft verdiend als in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit een persbericht van 20 januari gepubliceerd op de website van de London Stock Exchange, waar het bedrijf ook staat genoteerd.

Argo zegt dat het £8,5 miljoen, oftewel $11 miljoen, of €9,97 miljoen, aan omzet in 2019 heeft binnengehaald. In 2018 was dat nog maar £760.000; een groei van maar liefst 1000%.

Verder meldt het bedrijf dat het 432 BTC heeft gemined in het vierde kwartaal van 2019. Dat is meer dan de 426 BTC in het derde kwartaal, maar toch daalde de verdiensten van £3,63 miljoen naar £2,66 miljoen in het laatste kwartaal.

Argo meldt dat de daling komt door een verlaging van cryptocurrency prijzen in de markt en een verhoging van de zogenaamde mining difficulty, oftewel moeilijkheidsgraad. Peter Wall, medeoprichter en onlangs tot CEO benoemd van Argo, zegt het volgende:

“Onze mijnactiviteiten bleven in het laatste kwartaal de beste mijnmarge in de industrie genereren, ondanks een verzwakking van de marktomstandigheden in het voorgaande kwartaal.

Ons geavanceerde mining platform presteert zoals verwacht en met de uitbreiding van ons mining netwerk op tempo, samen met de recente stijging van de prijs van Bitcoin, is Argo goed geplaatst voor een sterk jaar vooruit. “

Het bedrijf bereidt zich al voor op de volgende halving van bitcoin, wat ergens in mei dit jaar zal plaatsvinden. Argo Blockchain heeft dit jaar 6.375 nieuwe Antminer T17’s van Bitmain geïnstalleerd en is van plan nog eens 3.625 binnenkort toe te voegen. Het doel is om er 17.000 te hebben draaien voor het einde van dit kwartaal.

Cryptocurrency nieuwssite The Block meldde onlangs dat bitcoin-miners wereldwijd naar schatting $5 miljard aan inkomsten hebben verdiend. Het grootste deel werd verdiend aan block rewards, of blokbeloningen, het overige deel werd verdiend via transactiekosten.