De voormalig CEO van een van BTCC, een van ‘s werelds oudste cryptocurrency-exchanges, Bobby Lee verwacht dat de Bitcoin-markt uiteindelijk meer waard zal zijn dan goud. Hij deed zijn uitspraken in een onlangs verschenen interview. Tijdens het interview ging hij ook kort in op Libra en de ontwikkelingen in China omtrent crypto.

Lee verwacht dat Bitcoin goud over ongeveer 10 jaar zal inhalen qua marktkapitalisatie. Op dit moment bestaat de goudvoorraad uit ongeveer 180.000 ton waarmee de marktkapitalisatie van goud uitkomt op ongeveer $9 biljoen. Toch verwacht Lee dat Bitcoin, dat op dit moment een marktkapitalisatie van ongeveer $150 miljard heeft, goud in zal gaan halen.

Voordat dit kan gebeuren moet bitcoin ongeveer $500.000 waard zijn, en dat lijkt op dit moment nog ver weg. Lee stelt echter dat de aankomende halvings dit mogelijk zullen maken. Dit zal de instroom van nieuwe bitcoin halveren en dus de schaarste laten toenemen.

Een halving event houdt in dat de beloningen voor het minen van een datablok door bitcoin-miners wordt gehalveerd. Nu is die beloning nog 12,5 BTC, volgend jaar mei zal dit 6,25 BTC worden. Analisten verwachten dat dit de bitcoin-prijs kan laten stijgen aangezien het aanbod wordt gehalveerd terwijl de vraag mogelijk gelijk blijft.

Lee ging daarnaast in op de ontwikkelingen in China, dat naar verluidt bezig is met de ontwikkeling van een stablecoin. Op dit moment bevindt Lee in China en hij zegt nog niet onder de indruk te zijn van de geruchten. Wel denkt hij dat een stablecoin die door een staat wordt gesteund een grote boost aan de adoptie van cryptocurrency kan geven in het land en in de rest van de wereld.

Ten slotte geeft Lee aan het stablecoin-project van Facebook, Libra, zeer interessant te vinden. Landen wereldwijd hebben kritiek geuit op het project omdat het de financiële stabiliteit zou kunnen schaden. Zij willen het bijvoorbeeld verbieden dat tech-bedrijven als Facebook dergelijke financiële producten kunnen uitgeven. Lee vindt echter dat bedrijven, net als overheden, een eigen cryptocurrency mogen uitgeven.