Volgens een nieuw rapport van Bloomberg, opgezet door analist Mike McGlone en gepubliceerd op 7 januari, zal de koers van bitcoin (BTC) in 2020 verder blijven stijgen.

McGlone noemt in het rapport twee hoofdzakelijke redenen op die voor verdere stijging zullen zorgen: het vaste aanbod van bitcoin en de toenemende adoptie.

“Bitcoin is de adoptierace aan het winnen, voornamelijk als een opslagmiddel.”

Aldus McGlone die verwacht dat de volatiliteit in de markt in 2020 af zal nemen. Verder meldt het rapport dat de verwachting is dat bitcoin zal migreren naar de hoogtepunten van 2019, rond $14.000, in 2020. Bitcoin zou wellicht voor een derde jaar op rij binnen het prijssegment van het vorige jaar blijven.

Ook meldt het rapport dat de verwachting is dat de trend van 2019, waarin de “rivalen” van bitcoin, dus de altcoins, achter bleven in verhouding met bitcoin, zich verder in 2020 zal doorzetten.

“Een primaire factor die de prijsvooruitgang van bitcoin ondersteunt is het beperkte aanbod. Het is het tegenovergestelde voor de bredere cryptomarkt. Toenemende adoptie is de andere kant van de balans tussen vraag en aanbod, en de eerstgeboren crypto is aan het winnen terwijl het evolueert naar een digitale versie van goud.”

Aldus het rapport die de bekende vergelijking maakt tussen bitcoin en goud als oppotmiddel. Ondanks dat het onderzoek het heeft over het beperkte aanbod van bitcoin, wordt de aankomende halving nergens in het rapport benoemd.

“Goudprijzen zullen blijven stijgen in 2020 en volgens ons ook bitcoin. De digitale versie van het metaal is bezig met het consolideren van de snelle prijsstijging van zijn jeugd. De meeste van onze indicatoren tonen aan dat Bitcoin waarschijnlijk binnen een bereik blijft handelen, met een sterke neiging om samen met goud te stijgen.”

Bitcoin steeg sterk plotseling vandaag naar een waarde van ongeveer $8.350 op het moment van schrijven. Er wordt gespeculeerd in de markt dat het wellicht met de aanvallen van Iran op Amerikaanse militaire basissen in Irak er te mee te maken heeft. Goud en bitcoin doen het bijna altijd goed in tijden van economische onzekerheid.

Eerder deze week kwam een rapport naar buiten dat aantoont dat bitcoin wellicht lang niet zo slecht voor het milieu is als beweerd wordt noch dat het alleen gebruikt wordt voor criminele activiteiten.