Zac Prince, CEO van BlockFi, een cryptocurrency-exchange en -leenbedrijf, zegt dat de koers van bitcoin (BTC) veel hoger dit jaar zal eindigen dan het begon.

Dat meldt Prince in een interview met The Blockchain op 20 januari waarin hij zegt dat hij “zeer bullish” is over de prijs van bitcoin. In het interview noemt hij een aantal redenen hiervoor op. De eerste is de groei van institutionele adoptie in de markt door de lancering van nieuwe producten.

“Dus CME (Chicago Mercantile Exchange) heeft onlangs handel in optiecontracten gelanceerd en Fidelity heeft nieuwe functies en functionaliteiten toegevoegd aan hun bewaarplatform. Ik denk dat we dit jaar een trend zullen zien van andere traditionele institutionele spelers die producten voor de cryptomarkt zullen uitbrengen.”

Aldus Prince. Ook aan de particuliere zijde zijn er “spannende trends” meldt de CEO. De eerste is dat financiële technologie (fintech) bedrijven steeds vaker cryptocurrencies ondersteunen. De tweede is dat crypto geïntegreerd wordt met “traditionele beloningsconstructies:”

“Ik denk dat die use cases echt spannend zijn en echt aantrekkelijk vanuit het perspectief van consumenten waarde propositie. Ze zullen helpen om een soort constante koopdruk op de markt te creëren, wat een van de drijvende factoren zal zijn in de prijsprestaties, waarvan ik verwacht dat die echt geweldig zullen zijn.“

Prince was wel wat terughoudender als het gaat om regulatie en toezicht vanuit de overheid, vooral in de Verenigde Staten. Facebook’s libra werd met veel kritiek ontvangen, wat wellicht ervoor gezorgd heeft dat de stablecoin nooit uitkomt. Prince zegt dat hij niet veel verandering in 2020 verwacht als het gaat om de houding van toezichthouders:

“Ik denk eigenlijk dat de VS relatief goed is wat betreft de regelgeving. En ik zou niet wedden dat iets groots gaat gebeuren in 2020, goed of slecht, wat betreft de regelgevingsstructuur.”