De bitcoin (BTC) “gerealiseerde marktkapitalisatie” heeft een niveau van $100 miljard bereikt. Het bereikt hiermee een nieuwe all-time high voor wat betreft dit gegeven. Een bullish signaal volgens veel analisten.

De gerealiseerde marktkapitalisatie is een andere indicator dan de normale marktkapitalisatie. Volgens analisten is de normale manier van het berekenen van de marktkapitalisatie niet toepasbaar voor bitcoin aangezien 15% van de BTC voor altijd verloren is. De marktkapitalisatie geeft daardoor gedeeltelijk een verkeerd beeld.

De gerealiseerde marktkapitalisatie wordt berekend aan de hand van de meeste recente transacties met bitcoin tegen de meest recente prijs. Deze actuele prijs wordt vermenigvuldigd met de grootte van een transactie. Aan de hand van deze berekening doorbrak bitcoin op 25 augustus de $100 miljard.

Nick Szabo, een pionier binnen de blockchain– en crypto-sector, stelt de recente ontwikkelingen van bitcoin een positief signaal zijn. Zeker wanneer hij naar de lange termijn kijkt ziet hij een “diepe veiligheid”. Szabo legt uit:

“De langetermijngrafiek weerspiegelt de superieure diepe veiligheid, wereldwijde naadloosheid en monetaire degelijkheid van Bitcoin.”

Men koopt Bitcoin (BTC) op het moment van schrijven voor $10.363 volgens CoinMarketCap. De cryptocurrency staat ruim 2,2% in de plus en groeit daarnaast ook qua dominantie. De altcoins blijven over het algemeen nog achter. Mogelijk stijgen deze wanneer bitcoin weer wat consolideert.