De bitcoin (BTC) koers dipte gisteren even onder de $5.000 maar kon sinds gisterochtend weer aardig herstellen. De koers is hiermee weer boven de $5.000 terecht gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.277 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur was het dieptepunt dat bitcoin bereikte $4.433 op Coinbase. Even werd gevreesd dat bitcoin opnieuw ver terug zou gaan zakken als gevolg van de sterk dalende traditionele markten. Terwijl de traditionele markten inderdaad opnieuw rake klappen kregen, hield bitcoin aardig stand.

Op de 4-uurs grafiek zijn een aantal positieve signalen te zien. De Relative Strength Index (RSI) nadert op dit moment de 50 en bevindt zich in een opwaartse trend op 45. Bij een verdere stijging zou de 50 dus doorbroken kunnen gaan worden wat een bullish signaal zou zijn. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een versnellend opwaarts momentum. Gisteren leek het er nog even op dat de MACD een bear cross zou gaan vormen, maar dit bleef uit.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI zich nog altijd in het oversold gebied bevindt. Hier zal het bij verdere stijgingen vandaag mogelijk uit kunnen klimmen. De MACD op de dagelijkse grafiek toont daarnaast een afnemend neerwaarts momentum.

Het lijkt er dus op dat de support bij $4.600 het kan houden. Mocht bitcoin verder kunnen stijgen dan ligt bij $5.600 waarschijnlijk het eerstvolgende belangrijke obstakel. Omlaag ligt bij $4.800 de eerstvolgende mogelijke steun voor de BTC koers.

Werpen we een korte blik op de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat ook de altcoins weer langzaamaan beginnen te stijgen. Ethereum (ETH) kon 0,8% in waarde stijgen en is $114,70 waard en Ripple (XRP) stijgt 0,7% en is $0,1451 waard.

De grotere stijgers zijn echter lager in de top 10 te vinden. De nummer 5, bitcoin cash (BCH), staat 6,1% in de plus en is nu $177,50 waard en litecoin (LTC) ziet tot slot een stijging van 2,4% en is nu $34,2 waard.