De bitcoin (BTC) koers zit al een tijd in een neerwaartse trend, waarvan waarschijnlijk de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus een van de redenen is. De pandemie lijkt op dit moment opnieuw een flinke correctie te veroorzaken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.423.

De afgelopen 24 uur handelde bitcoin het grootste deel boven de $7.800. Een keer zakte BTC hieronder waarna het support kon vinden bij $7.600. Vanaf hier kon bitcoin nog een laatste keer naar de $8.000 stijgen waar de koers al vrij snel een flinke duikvlucht inzette.

Tijdens deze duikvlucht werden de $7.800 en $7.600 een voor een gebroken. Tot nu toe is het laagste punt dat bitcoin bereikte $7.350, verdere dalingen blijven echter nog mogelijk. De reden voor de duikvlucht kan mogelijk liggen bij de aankondiging van de Amerikaanse president Trump dat inkomende vluchten vanuit Europa verboden zijn geworden en de WHO die de situatie als pandemie heeft bestempeld.

Op de 4-uurs grafiek is het bull cross op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) weer overgegaan in een bear cross. De MACD toont daarnaast dat het neerwaartse momentum toeneemt. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich daarnaast weer in het oversold gebied.

Op de dagelijkse grafiek is het plaatje vrijwel hetzelfde. De MACD toont een versnellend neerwaartse momentum. Daarnaast is de RSI nu in het oversold gebied komen te staan. Gezien de situatie op de markt zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden.

Op dit moment bevindt bitcoin zich vlak boven een supportzone. Mocht BTC verder terugzakken dan ligt bij $7.000 de volgende belangrijke support. Omhoog zou de $7.600 nu het eerstvolgende obstakel kunnen gaan vormen, mocht bitcoin weer wat kunnen herstellen vanaf dit punt.

Niet alleen bij bitcoin vallen klappen, ook de altcoins staan dik in het rood. Ethereum (ETH) zakt 12,7% in waarde en is daarmee $174,60 waard, ripple (XRP) ziet een daling van 9,6% en is $0,1904 waard en litecoin (LTC) staat 11,7% in het rood. LTC zakt hiermee naar een waarde van $43,9.