De bitcoin (BTC) koers kon de afgelopen 24 uur even sterk stijgen. Zo werd de weerstand bij $7.000 opnieuw aangetikt. Daar werd bitcoin echter sterk afgewezen waardoor BTC weer terug bij af is. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $6.582 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Kijken we naar het koersverloop in de afgelopen 24 uur dan is daar een piek te zien. Gisterochtend steeg bitcoin namelijk even kort door de weerstand bij $6.800 om uiteindelijk vlak onder de $7.000 te pieken. Hier bleef de koers niet lang, een correctie bracht bitcoin namelijk weer terug tot ongeveer $6.400.

In de middag vond er vervolgens een volgende stijging plaats, dit keer tot de weerstand bij $6.800. Hier is de koers sindsdien vlak onder blijven handelen. De richting van de BTC koers is hiermee sinds 24 maart eigenlijk alleen maar zijwaarts geweest.

Dit zorgt ervoor dat het momentum afneemt, althans als we de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek mogen geloven. Die zit sinds 24 maart in een lichte neerwaartse trend. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast een bear cross, al gaat dit vooralsnog niet gepaard met een groot neerwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek zit de RSI in een opwaartse trend al kon de 50 vooralsnog niet bereikt worden. De MACD toont tevens een opwaartse trend al lijkt het momentum af te vlakken. Op basis van de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk.

De eerstvolgende weerstandszone blijft de $6.800. Mocht bitcoin hier de komende 24 uur alsnog doorheen weten te breken dan zal de $7.000 het volgende obstakel vormen. Het prijsgebied rondom $6.400 zal daarnaast steun kunnen bieden mocht bitcoin verder terugzakken.

Al met al blijft de markt onzeker, wat uiteraard vooral te maken heeft met het coronavirus. De ontwikkelingen rondom deze crisis volgen elkaar snel op waarmee vaak wilde koersbewegingen gepaard kunnen gaan.