Bitcoin (BTC) is flink onderuit gegaan nadat de koers door een aantal belangrijke supports is heen gezakt. BTC is zodoende in een duikvlucht terechtgekomen en een bodem lijkt tot op heden nog niet te zijn gevonden. 

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase is te zien dat bitcoin op 21 november door de support bij $8.000 is gezakt. Als gevolg zakte BTC uiteindelijk ook door de $7.700 om vervolgens even support te vinden bij $7.400. Echter begaf deze support het vandaag ook. 

Bitcoin vestigde hierdoor een 7-maandelijkse low bij $6.928. Op dit moment is bitcoin $7.138 waard op Coinbase waarmee het erop lijkt dat BTC voor nu support vindt bij $7.000. Onder deze support is de volgende belangrijke support de $6.800. 

De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek laat een waarde van 8 zien en bevindt hiermee diep in het overboughtgebied. De MACD zit echter nog in een neerwaartse trend. De RSI zit sinds eind oktober in een neerwaartse trend maar begaf zich voor lange tijd niet in het overbought-gebied, wat nu dus wel het geval is. 

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek bevindt de RSI van bitcoin zich in het overbought-gebied met de MACD in een dalende trend. De koers zelf zit in een steiler wordende dalende trend waarbij het volume relatief laag is.

Voor nu is de support bij $7.000 belangrijk. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een versnelling richting de $6.800 betekenen. Hieronder ligt de volgende belangrijke support pas op $6.000. Voor de bulls is een doorbraak van de weerstand bij $7.700 nodig om een verder herstel te kunnen realiseren.

Ook ripple (XRP) en litecoin (LTC) laten net als een groot deel van de crypto-markt een dalende trend zien. Sinds gisteren verloor de totale cryptocurrency-markt zo’n $15 miljard in waarde.