Ongeveer een week geleden zakte bitcoin (BTC) plotseling ver terug als gevolg van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Sindsdien lijkt de bitcoin koers te consolideren in het gebied rondom $5.250 en heeft het moeite met het prijsniveau bij $5.600. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.259 op cryptocurrecy exchange Coinbase.

Wanneer we naar het koersverloop van de afgelopen 24 uur kijken dan is er weinig bijzonders te zien. De koers bewoog zich vrijwel in een rechte lijn voort met geen al te grote koersschommelingen. Hiermee blijft de situatie nagenoeg gelijk ten opzichte van 24 uur geleden.

Op de 4-uurs grafiek was gisteren te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in een opwaartse trend zat en de 50 naderde. Tot een doorbraak van de 50 kwam het vooralsnog niet, de RSI beweegt zich nu al een tijd vlak onder dit niveau. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont een afnemend opwaarts momentum, het bull cross blijft echter nog intact.

De RSI op de dagelijkse grafiek bevindt zich nog altijd in het oversold gebied maar zou hier bij een lichte stijging uit kunnen klimmen. De MACD toont op zijn beurt een verder afnemend neerwaarts momentum. De koers lijkt dan ook de consolidatie door te zetten.

Op dit moment zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. De $5.600 lijkt op dit moment het eerstvolgende obstakel te vormen voor een verder herstel. Dit niveau testte de koers al een aantal keren de afgelopen dagen, zonder succes. Mocht bitcoin opnieuw terugzakken dan zou de $4.700 een belangrijke steun kunnen bieden.

Gisteren waren er bij de altcoins nog mooie stijgingen te zien, vandaag ziet het er weer iets minder uit. Zo staat vrijwel de hele top 10 op basis van marktkapitalisatie in de min. Ethereum (ETH) ziet een daling van 1,8% en zakt daarmee naar een waarde van $114. Ripple (XRP) daalt 1,1% en is nu $0,1452 waard. Een van de grootste dalers van de top 10 is litecoin (LTC), dat 3% in de min staat en $33,50 waard is.