Volgens de miljardair Tim Draper gaat bitcoin (BTC) ons redden van de economische crisis die veroorzaakt wordt door de uitbraak van het coronavirus (Covid-19) en niet banken of overheden.

Tevens zegt Draper dat de blockchain-technologie van bitcoin samen met artificial intelligence (AI) niet alleen een impact zal hebben op valuta, maar ook meerdere industrieën compleet zal transformeren:

“Nu heb je decentralisatie en dat verandert de aard van valuta met bitcoin, maar het loopt ook samen met een andere technologie die ook een grote impact zal hebben: namelijk kunstmatige intelligentie.

Die technologieën hebben nu het vermogen om de grootste industrieën ter wereld te transformeren. Het is niet alleen valuta. Het is bankieren en financiën, verzekeringen, onroerend goed, gezondheidszorg, overheid. Al die industrieën, allemaal in de biljoenen dollars, ze zijn enorm waardevol en kunnen worden getransformeerd door deze nieuwe technologieën.”

Afgelopen weekend zei de risicokapitaalinvesteerder dat de angst omtrent de uitbraak van het virus erger is dan het virus zelf:

“De angst is veel erger dan het virus. De regeringen hebben het mis. Blijf open voor zaken. Zo niet, dan zullen er zoveel meer mensen sterven aan een neerstortende economie dan aan dit virus.”

Draper ontving een bak van kritiek over zich heen. Zo antwoordde Bruce Fenton van Chainstone Labs dat als we nu niet deze quarantaine serieus nemen dan is het effect op de economie wellicht nog veel groter:

“Nee Tim. De wetenschap staat hier niet aan jouw kant. Ik deel graag gegevens met u en ik zou u aanmoedigen om dit bericht te verwijderen. We moeten nu zelf in quarantaine gaan, anders zullen de economische gevolgen veel erger zijn.”

Draper zich te verontschuldig zich een paar dagen later voor zijn opmerking:

“Blijkbaar was de timing van mijn vorige post niet goed. Mijn verontschuldigingen. Ik geloof echt dat deze lockdown van 2 weken een goed idee is om de viruscurve af te vlakken. Laten we daarna allemaal weer aan het werk gaan om de economie weer op de rails te krijgen.”

Vorige maand meldde Draper nog dat hij uit de traditionele aandelenmarkt is gestapt en zich volledig stort op bitcoin.