De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen 24 uur verder teruggezakt nadat een aantal bearish signalen werden bevestigd. Bitcoin bevindt zich op dit moment bij een belangrijk support-niveau waarmee de komende uren spannend zullen worden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.511 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren was op de 4-uurs grafiek te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt stond om een bear cross te vormen. Doordat de koers verder daalde is dat bear cross gisteren aan het eind van de middag bevestigd. In combinatie met de Relative Strength Index (RSI) die eerder al door de 50 heen zakte is het plaatje op dit tijdsframe op basis van de twee momentum indicatoren bearish.

Ook op de dagelijkse grafiek is het plaatje bearisher geworden. De MACD toont een toenemend neerwaarts momentum en de RSI is door de 50 gezakt. Gezien de huidige stand van zaken zijn de volgende prijsniveau belangrijk om in  de gaten te houden.

De BTC koers bevindt zich op dit moment bij een belangrijk support-niveau. Het handelt namelijk op de 4-uurs 200-Moving Average (MA). Mocht bitcoin hier doorheen zakken dan kan de koers versnellen richting de $9.400. In de situatie dat bitcoin ook hier doorheen zakt, kan de 50-dagen MA bij $9.200 steun bieden.

Niet geheel verrassend toont de rest van de cryptomarkt ook rode cijfers. Ethereum (ETH) zakt 3,8% terug en is nu $257,50 waard, Ripple’s XRP (XRP) daalt 3,1% naar een waarde van $0,2659 en bitcoin cash (BCH) ziet een daling van 5,7% en is nu $366,50 waard. Ten slotte is te zien dat litecoin (LTC) de vijfde plek nadert in de top 10 op basis van marktkapitalisatie, aangezien bitcoin SV (BSV) de afgelopen 24 uur een flinke duikvlucht heeft gemaakt.