Gisteren was te zien dat bitcoin (BTC) door de $9.800 was gebroken en ook de psychologische grens bij $10.000 kon breken. Een aantal indicatoren gaven echter aan dat de situatie overbought raakte wat uiteindelijk tot een correctie leidde. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.951 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin kon de afgelopen dagen flink in waarde stijgen en brak zodoende een aantal belangrijke weerstandszones. De BTC koers bereikte uiteindelijk een high van $10.199 waarna de koers begon te corrigeren. Op het moment van schrijven lijkt de $9.800 zoals verwacht steun te bieden.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) al op het randje van het overbought gebied stond toen het nog vlak onder de $9.800 handelde. De doorbraak door dit prijsniveau zorgde er uiteindelijk voor dat de RSI overbought raakte. Niet lang daarna zakte de koers terug en zakte ook de RSI uit het overbought gebied. Op dit moment toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) daarnaast een bear cross.

Ook op de dagelijkse grafiek kwam de RSI in het overbought gebied terecht na de recente stijgingen. Op dit moment is de RSI weer uit dit gebied gezakt en toont de MACD een afnemend opwaarts momentum. Sinds november 2019 zat de RSI in in een opwaartse trend wat erop duidde dat de bulls steeds meer kracht leken te krijgen. Gisteren kwam de RSI dus uiteindelijk in het overbought gebied, iets wat voor het laatst in juni 2019 gebeurde. Dit hoeft overigens geen negatief signaal te zijn. In bull-markten betreedt de RSI dit gebied namelijk vaker, zoals tijdens de vorige bull-markt te zien is.

Uit onderzoek van VanEck, een investeringsbedrijf, blijkt dat een portfolio met ook maar een klein beetje bitcoin beter presteert dan een portfolio zonder BTC. Volgens de onderzoekers kan een portfolio met slechts 0,5% of 1% het jaarlijks rendement van een portfolio met 2% laten toenemen.