Bitcoin (BTC) is verder teruggezakt nadat het door de stijgende trendlijn en de 4-uurs Moving Average (MA) heen is gebroken. BTC kwam hierdoor in een versnelling terecht die de koers uiteindelijk terug bracht tot de support rond $7.200. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.199 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

De bitcoin koers handelde al een tijdje binnen een symmetrisch driehoekspatroon en zakte gisteren terug tot de support-lijn van dit patroon. De afgelopen dagen zakte bitcoin al een aantal keren terug. Zo zakte de BTC koers onder andere onder de 200- en 100-uurlijkse MA’s. 

Nadat BTC onder de support-lijn van het patroon terechtkwam werd een versnelling ingezet die BTC uiteindelijk tot een low van $7.156 drukte. Sindsdien heeft bitcoin enigszins kunnen herstellen, echter bevindt het zich nog steeds vlak boven dit prijsniveau. 

4-uurs grafiek

Gisteren waren er vooral op de 4-uurs grafiek een aantal bearish signalen te zien. Zo maakte de MACD een bearish cross-over en zakte de Relative Strength Index (RSI) onder de 50. Niet lang na deze signalen zakte BTC onderuit het patroon. 

Op dit moment zit de MACD nog altijd in een neerwaartse trend en staat de RSI op 31, vlak boven het oversoldgebied dus. In de situatie dat bitcoin verder terug zakt dan blijft de $7.000 een belangrijk prijspunt. Een daling hieronder kan voor een versnelling richting $6.800 zorgen. 

Mocht de BTC koers vanaf hier terug omhoog stuiteren dan is het prijsniveau van $7.400 voor de korte termijn een belangrijke weerstand. Hierboven ligt de volgende weerstandszone bij ongeveer $7.550. 

Op de dagelijkse grafiek toont de MACD nog altijd een opwaartse trend nadat het op 4 december een bullish cross-over vormde. Na de recente dalingen beginnen de signaallijn en de MACD-lijn echter dichter naar elkaar toe te bewegen waarmee de bullish cross-over bij verdere dalingen ongedaan zou kunnen worden gemaakt.