Het is de bulls gisteren niet gelukt om de bitcoin (BTC) koers weer richting de weerstand bij $7.300 te laten handelen. Bitcoin begon juist aan een neerwaartse beweging die de koers flink naar beneden drukte. Daarvan lijkt het nu echter iets te zijn hersteld. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.128 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

Uurlijkse grafiek

Bitcoin zakte gisteren door de support-zone bij $7.150 en versnelde als gevolg naar de $7.000, waar zoals verwacht support gevonden werd. De koers tikte dit prijsniveau twee keer aan voordat het herstel werd ingezet.

In een snelle beweging steeg bitcoin naar de $7.220 om vervolgens weer iets terug te zakken. Op dit moment lijkt de koers enigszins te consolideren bij het weerstandsgebied bij $7.150. In de situatie dat de bitcoin koers opnieuw sterk terug zak dan zal de $7.000 mogelijk opnieuw support kunnen bieden. 

Is dit niet het geval dan kan bitcoin richting de $6.800 handelen, waar de volgende belangrijke support ligt.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) gisteren niet boven de 50 uit kon stijgen. Bovendien vormt de koers op deze tijdsframe een dalende trendlijn waar het zojuist weer weerstand tegenkwam. 

Sinds het herstel staat de MACD daarnaast op het punt om een bullish cross-over te maken. In het geval de koers de dalende trendlijn blijft volgen zal dit waarschijnlijk echter niet gebeuren. Zodoende blijft de bearish cross-over die het als gevolg van de recente daling maakte, intact.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat de bullish cross-over op de MACD nog altijd intact is. Wel is daarnaast te zien dat het momentum van de opwaartse beweging aan het afnemen is. De RSI staat op zijn beurt nog altijd laag op 38.