De bitcoin (BTC) koers was de afgelopen 24 uur relatief volatiel. Zo handelde BTC gisteren nog in de buurt van de $7.000, om in de uren erna terug te stijgen richting de $7.300. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.286 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Gisteren rond 12 uur in de ochtend zakte de bitcoin koers even kort flink terug. De koers zakte uiteindelijk tot een low van $7.053 waarna bitcoin kon herstellen en weer begon te stijgen. Vanochtend vroeg kon BTC daarmee naar een high stijgen van $7.342. Daar handelt de koers al een aantal uren in de buurt.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zijn een aantal bullish signalen te zien. Gisteren zat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) nog in een neerwaartse trend. De MACD heeft gisteravond om 21:00 echter een bullish cross-over gevormd, een bullish signaal.

Een ander bullish signaal is de Relative Strength Index (RSI) die door de 50 is gestegen. Gezien de bullish signalen is een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden de $7.400. Hier vond de bitcoin koers voorheen al een aantal keren weerstand.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe zit de MACD nog altijd in een opwaartse trend. Wel geeft de MACD aan dat het momentum licht afnam de afgelopen dagen, echter zorgt de recente stijging naar de $7.342 voor meer momentum.

De RSI staat op zijn beurt op het punt om door de 50 te breken. Op 22 december bevond de RSI zich voor het laatst op dit punt, toen kon de RSI niet overtuigend door de 50 heen breken waarna de BTC koers weer flink terugzakte. Verdere stijgingen van de prijs zouden er nu weer voor kunnen zorgen dat de RSI door de 50 heen breekt.

Voor de korte termijn is de belangrijkste weerstandszone de $7.400. Een doorbraak door dit prijsniveau kan een verdere versnelling van de BTC koers teweegbrengen. Zakt de koers alsnog terug dan kan de $7.200 support bieden.