Na het bereiken van de weerstand bij $8.400 is de bitcoin (BTC) koers nu bezig aan een neerwaartse beweging. Gisteren kon gelezen worden dat de $7.800 mogelijk steun kon bieden aan bitcoin, en even leek dit ook inderdaad het geval te zijn. Afgelopen nacht is de koers hier echter alsnog doorheen gezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.715 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Nadat BTC door de $8.000 zakte, zette het koers in naar de volgende support-zone bij $7.800. Hier maakte de bitcoin koers gisteravond een stuiter waardoor het zelfs even terug naar de $8.000 kon stijgen. Hier konden de bulls niet doorheen breken waarmee de koers opnieuw bij de support bij $7.800 aankwam. Afgelopen nacht, rond 5 uur, zakte de BTC koers uiteindelijk door dit support-niveau.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) door de 50 heen is gezakt nadat het de afgelopen dagen nog in het overbought-gebied terechtkwam. Daarnaast toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een versnellend neerwaarts momentum.

Op de dagelijkse grafiek staat de RSI echter nog boven de 50, op 56 om precies te zijn, echter is ook hier een dalende beweging waar te nemen. De MACD toont op zijn beurt dat het opwaartse momentum dat voortkwam uit de recente opwaartse beweging, af aan het nemen is.

Gezien het feit dat de bitcoin koers sinds 3 januari met ongeveer $1.500 in waarde toe kon nemen, is het niet zo gek dat de bulls kracht verliezen. Het gevolg daarvan is een dergelijke correctie zoals nu te zien is. Doordat de BTC koers nu door de $7.800 heen is gezakt, zal het prijsniveau van $7.600 mogelijk steun kunnen bieden. Bitcoin had eerder grote moeite om dit prijsniveau te doorbreken, wat een indicatie kan zijn dat dit een belangrijk prijsniveau is. Omhoog zal de $7.800 nu mogelijk als weerstand fungeren.