Gisteren kon bitcoin (BTC) even flink opleven waarmee het de $8.500 kon bereiken. Het kwam op dat moment echter niet tot een uitbraak. De bitcoin koers vormt nu hogere lows maar hinkt tegen een dalende trendlijn aan. De komende uren kunnen dus spannend worden voor BTC. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.341 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur handelde bitcoin zijwaarts maar vormde het wel steeds iets hogere lows. De highs daarentegen worden nog steeds lager gevormd als gevolg van de dalende trendlijn die de afgelopen week werd gevormd door bitcoin. Hierdoor is een symmetrisch driehoekspatroon te zien op de uurlijkse grafiek.

De BTC koers bevindt zich op dit moment precies in de punt van dit patroon waarmee een uitbraak mogelijk de komende uren al plaats kan gaan vinden. Het blijft echter afwachten of dit aan de onder- of bovenzijde zal zijn.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in een opwaartse trend zit. De RSI staat op dit moment op 41 en is dus nog aardig ver van de 50 verwijderd. Een uitbraak aan de bovenzijde is nodig om het zover te laten komen. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bull cross te vormen.

Mocht de bitcoin koers aan de bovenzijde uitbreken dan kan een versnelling plaatsvinden naar de volgende weerstandszone. Die bevindt zich bij $8.500 waar de weerstand sterk kan zijn aangezien ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich hier bevindt. Een uitbraak aan de onderzijde kan echter een test van de support bij $8.000 inhouden. Hier bevindt zich de 100-dagen MA. De situatie blijft hiermee onveranderd in vergelijking met gisteren.

Ten slotte is te zien dat de bitcoin dominantie heel iets is afgenomen in de cryptomarkt. De altcoins, zoals bitcoin cash (BCH) en ethereum (ETH) konden namelijk aardig stijgen. De bitcoin dominantie staat op dit moment op 66%.