De afgelopen 24 uur lieten de meeste cryptocurrencies in de top 10 op basis van marktkapitalisatie weinig beweging zien. Zo zijn de meeste stijgingen en dalingen minder dan een procent omhoog of omlaag. Ook bitcoin (BTC) lijkt de consolidatie voort te zetten, al vormt BTC wel een patroon dat een mogelijke uitbraak signaleert.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin staat volgens CoinMarketCap met een prijs van $8.339 slechts 0,08% in de plus. Kortom, er lijkt weinig actie zijn. Wel zag bitcoin de afgelopen dagen een aantal redelijke prijsschommelingen die BTC naar de weerstandszone bij $8.400 en de support-zone bij $8.200 brachten.

Deze schommelingen werden echter kleiner waardoor de bitcoin koers op dit moment op de uurlijkse grafiek een zogenaamd breakout-patroon vormt. BTC bevindt zich op dit moment in de punt van dit patroon waardoor een mogelijke uitbraak dreigt. De weerstandslijn van dit patroon bevindt zich bij $8.337 op crytocurrency-exchange Coinbase, waar ook de uurlijkse 100-Moving Average (MA) zich bevindt. 

Een uitbraak naar boven kan de BTC koers omhoog stuwen richting de volgende belangrijke weerstand bij $8.400. Mocht ook dit weerstandsniveau gebroken worden dan ligt de $8.500 in het vizier. Omlaag kan er op een aantal prijsniveaus support gevonden worden.

De dichtstbijzijnde support ligt op $8.300 met daaronder de supports op $8.200 en $8.150. Aan welke kant bitcoin uit het patroon uitbreekt zal waarschijnlijk bepalen welke richting de koers de komende op tijd zal handelen.

 

Altcoins 

Ethereum (ETH) staat met een waarde van $184,85 bijna 0,7% in de plus. Ripple (XRP), de grootste altcoin na ETH, staat 0,4% in de plus en is daarmee $0,2911 waard. Litecoin (LTC) is een van de grootste dalers en staat met een waarde van $55,96 ruim 2% in de min. Bitcoin cash (BCH) ziet met een stijging van 0,04% daarentegen vrijwel geen verandering ten opzichte van 24 uur geleden. BCH is hiermee $226,65 waard.

De grootste daler is op dit moment dus te vinden in de litecoin koersgrafieken. De grootste stijger is echter Binance coin (BNB). De cryptocurrency van het Binance-ecosysteem staat 4,4% in de plus en is $19.05 waard. Het feit dat de koersen aan consolideren zijn, is terug te zien aan de totale marktkapitalisatie. Deze steeg de afgelopen 24 uur met slecht $100.000. De bitcoin dominantie blijft om deze reden dan ook gelijk staan op 66,3%.