Gisteren handelde bitcoin (BTC) vlakbij de $8.800. De afgelopen dagen handelde bitcoin hier continu vlak onder en boven maar op dit moment lijkt BTC weer wat te kunnen stijgen en nadert het de $9.000. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.915 op cryptocurrency exchange Coinbase.

In de afgelopen 24 uur daalde de bitcoin koers nog even terug onder de $8.800 om ongeveer bij $8.700 steun te vinden. Bitcoin kon vervolgens aardig stijgen en doorbraak zo opnieuw de $8.800. Op dit moment handelt BTC vlak onder de $9.000, waar de koers sinds eind februari al twee keer eerder weerstand vond.

Op de 4-uurs grafiek kan het plaatje als bullish opgevat worden. Zo toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) weer een toenemend opwaarts momentum nadat het opwaartse momentum van de afgelopen dagen eerder nog afnam. De Relative Strength Index (RSI) is bovendien weer boven de 50 terecht gekomen en staat dus weer in de bullish zone.

Ook op de dagelijkse grafiek lijkt het plaatje steeds bullisher te worden. De RSI is weer wat gestegen en komt steeds dichterbij de 50. De RSI toont op dit moment een niveau van 45. Daarnaast neemt het neerwaartse momentum op deze tijdsframe volgens de MACD opnieuw verder af.

Voor verdere stijgingen is het belangrijk dat de bulls de bitcoin koers door de weerstand die zich op het huidige prijsniveau bevindt, overtuigend doorbreken. Hierboven ligt de volgende weerstandszone voor de kortere termijn op $9.000. Omlaag kijkend vormt de $8.800 op dit moment mogelijk een belangrijke support. Hieronder ligt de volgende support bij $8.500.

Ook de rest van de crypto-markt laat weer wat stijgingen zien. Ethereum (ETH) staat 0,8% in de plus en is daardoor nu $228,30 waard. Ripple’s XRP (XRP) toont ook een stijging, al is het een lichte stijging. XRP staat 0,5% in de plus en is nu $0,2376 waard. Ten slotte is te zien dat bitcoin cash (BCH) 1% kan stijgen waarmee het naar een waarde stijgt van $331,80.