De bitcoin (BTC) koers zakte gisteren plotseling ver terug. De afgelopen 24 uur is bitcoin opnieuw verder teruggezakt, wel kon de koers weer wat herstellen na steun te hebben gevonden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.893 op cryptocurrency exchange Coinbase.

De afgelopen dagen zakte bitcoin flink terug. Waar het op 7 maart nog rond de $9.150 handelde, zakte het in de afgelopen dagen terug naar een low van $7.630. Daar lijkt de koers nu steun te hebben gevonden waarmee de koers weer iets kon herstellen.

Het lichte herstel komt niet helemaal onverwachts. Naast het feit dat er bij $7.600 een bekende support-zone ligt, raakte de markt ook behoorlijk oversold. Zo stond de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek op een zeker moment op 17. Nog steeds bevindt de RSI zich in het oversold gebied, wel is een lichte stijging te zien nu bitcoin weer wat herstelt.

Volgens de Moving Average Convergence Divergence (MACD) neemt het neerwaartse momentum van de afgelopen dagen weer wat af. Mocht bitcoin verder kunnen herstellen dan zou een bull cross op dit tijdsframe mogelijk zijn.

Op de dagelijkse grafiek is de situatie nog onzeker. Zo bevindt de RSI zich op het randje van het oversold gebied op 32. De MACD toont op zijn beurt een versnellend neerwaarts momentum. Op de langere termijn zijn verdere dalingen daarom nog mogelijk.

Gelet op de huidige situatie zijn de volgende prijsniveaus belangrijk om in de gaten te houden. Op dit moment is de $7.600 de eerstvolgende belangrijke support zone. Zakt bitcoin hier doorheen dan zal bij $7.000 mogelijk steun gevonden kunnen worden. Omhoog ligt bij $8.000 op dit moment het eerstvolgende obstakel.