De bitcoin (BTC) koers kaatste gisteren af bij $10.400 en kon uiteindelijk niet meer herstellen richting dit prijsniveau. Het gevolg was een dalende BTC koers waarmee bitcoin weer onder de $10.000 terecht is gekomen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.951 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De afgelopen 24 uur zakte bitcoin flink terug. Binnen een uur tijd, gisteren aan het eind van de middag, daalde bitcoin van $10.242 naar een low van $9.750. Hier lijkt de koers, zoals verwacht, vooralsnog steun te vinden. Bitcoin is hiermee echter wel onder de stijgende trendlijn terecht gekomen waar het sinds eind januari boven handelde.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op 13 februari al een bear cross vormde. De Relative Strength Index (RSI) vond in de dagen erna echter meerdere keren steun bij de 50. Gisteren aan het eind van de middag, op het moment dat de koers begon te dalen, zakte de RSI uiteindelijk door de 50. Op basis van de MACD lijkt de neerwaartse beweging op deze tijdsframe nu echter af te vlakken.

Op de dagelijkse grafiek heeft de MACD net een bear cross gevormd. De RSI staat op dit moment nog op 59 en zou bij verdere dalingen verder terug zakken richting de 50. Het golden cross dat bijna werd gevormd blijft met de recente dalingen vooralsnog uit.

Zoomen we nog verder uit, naar de wekelijkse grafiek, dan is te zien dat het opwaartse momentum volgens de MACD de afgelopen drie weken is toegenomen. De RSI staat met een niveau van 60 in het bullish gebied. Ditzelfde geldt voor de maandelijkse grafiek, waar de MACD deze maand een bull cross kan gaan vormen. Kortom, op de langere termijn blijft de situatie op basis van de momentum indicatoren bullish.