De bitcoin (BTC) koers heeft een mooie stuiter gemaakt en kon daarmee weer boven de $8.000 komen. Echter kon bitcoin niet zover stijgen dat het de volgende weerstand bij $8.400 kon testen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.075 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Het koersverloop van de afgelopen drie dagen was neerwaarts. Sinds 8 januari, toen bitcoin de $8.400 voor het laatst kon testen, is BTC door de $8.000 en $7.800 gezakt. Uiteindelijk kon de koers in de buurt van de support bij $7.600 steun vinden vanaf waar het een flinke bounce kon maken.

Het kwam hiermee weer boven de $7.800 en $8.000 te handelen. Daarnaast brak de BTC koers ook de 100-dagen Moving Average (MA), welke zich vlak onder de $8.000 bevindt. De bulls konden de koers met deze opwaartse beweging echter niet tot de volgende weerstandszone bij $8.400 drukken.

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) aanvankelijk nog even onder de 50 terechtkwam. De RSI kon echter weer stijgen en staat nu op 57 waarmee het licht in het bullish-gebied staat. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) toont daarnaast bijna een bullish cross. De signaal- en de MACD-lijn staan vrijwel op elkaar en mogelijk bij verdere stijgingen wordt een bullish cross bevestigd.

Verder uitzoomend zien we op de dagelijkse tijdsframe het bullish cross op de MACD, die op 3 januari werd bevestigd, nog intact is. Daarnaast staat de RSI met een niveau van 61 nog stevig in de bullish zone.

Op dit moment is de supportzone bij $8.000 belangrijk, de koers lijkt namelijk een neerwaartse beweging te maken. Een stuiter vanaf dit prijsniveau in combinatie met de bullish signalen zou een stijgende beweging kunnen bevestigen. Daarbij blijft de $8.400 het eerstvolgende obstakel waarboven bitcoin mogelijk kan versnellen richting de $8.700.