De afgelopen 24 uur waren opnieuw relatief rustig. Zo waren er geen grote prijsschommelingen en bleef de bitcoin (BTC) koers onder de $7.200 handelen. Zo’n twee uur geleden begon bitcoin echter even flink te stijgen, maar opnieuw werd weerstand gevonden bij het eerdergenoemde prijsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.185 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

Uurlijkse grafiek

Sinds 19 december handelt bitcoin onder het prijsniveau bij $7.200 maar vormt het wel steeds iets hogere lows. Daarmee vormt de koers sindsdien een stijgende trendlijn waar BTC al zo’n vier keer support vond.

De bitcoin koers vond hier zo’n vier uur geleden voor het laatst support waarna de koers even flink steeg. Zo wist het de weerstand bij $7.200 opnieuw te testen maar tot een doorbraak kwam het niet. Mogelijk wordt dit prijsniveau de komende uren opnieuw getest.

Bij een doorbraak is het mogelijk dat bitcoin verder stijgt richting de dalende trendlijn die sinds eind november wordt gevormd. Deze trendlijn bevindt zich op dit moment ongeveer bij $7.335. Daalt de bitcoin koers de komende uren verder terug dan kan de stijgende trendlijn op $7.130 opnieuw support bieden.

4-uurs en dagelijkse grafieken

De stijgende trend van de afgelopen dagen past in het plaatje dat de momentum indicatoren op de 4-uurs grafiek schetsen. Zo zat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) de afgelopen dagen in een duidelijke uptrend na op 18 december een bullish cross-over te hebben gevormd. Het momentum van deze stijging lijkt echter af te nemen nu de MACD op het punt staat om een bearish cross-over te maken. De Relative Strength Index (RSI) bevindt zich daarnaast boven de 50 en staat nu op 58.

Op de dagelijkse grafiek toont de MACD dat vandaag het momentum weer iets toeneemt en dat de uptrend dus intact blijft. De RSI staat echter nog steeds onder de 50 en staat op 45. De afgelopen dagen wist de RSI niet hoger te stijgen waarmee een bullish signaal uitblijft.