Bitcoin (BTC) heeft een rumoerige dag achter de rug. De koers steeg eerder op de dag nog naar een nieuwe yearly high, om vervolgens weer ver terug te zakken. Voor nu lijkt het er echter op dat bitcoin boven een belangrijke supportlijn blijft handelen.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven is de waarde van bitcoin (BTC) $11.329 op CoinMarketCap. De koers steeg de afgelopen 24 uur met 4%, maar stond in de loop van vandaag veel hoger. De bulls wisten de koers zelfs naar een nieuwe yearly high te drukken.

Die yearly high werd op $11.470 gevormd, terwijl de waarde van bitcoin gisteren nog ongeveer $10.860 was. Kortom, bitcoin zit overduidelijk in de lift.

De afgelopen dagen vormde bitcoin een stijgend driehoekspatroon, met vrijwel gelijkblijvende pieken maar steeds kleiner wordende dalen. De schommelingen werden daarnaast steeds kleiner waardoor een uitbraak ieder moment kon plaatsvinden. 

Op dit moment is die uitbraak of nog aan de gang, of is de koers in het proces om weer terug te zakken. Voor verdere stijgingen is namelijk een overtuigende uitbraak nodig, iets wat op dit moment nog niet het geval is.

De afgelopen week vormde de bitcoin koers een stijgende trendlijn waar ook vandaag de koers weer support vond. Op het moment dat de koers de yearly high vormde, lag deze lijn ver onder de koers. In een snelle dip tikte de koers deze lijn toch weer aan. De koers zakte zodoende terug naar $11.000 waar op dit moment een sterke support lijkt te liggen. 

Een tweede test van de $11.000 zou de support bevestigen. Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op $11.400 met daarboven de $11.700.