Bitcoin (BTC) had gisteren nog moeite om door de $7.200 heen te breken, maar daar kwam later op de dag verandering in. De BTC koers brak uit en begon aan een versnelling van jewelste. Het brak uiteindelijk een aantal belangrijke weerstandsniveaus maar kon (nog) niet boven de $7.600 uitbreken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.560 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse grafiek

De bitcoin koers handelde de afgelopen dagen vrijwel horizontaal na een aantal dagen van hoge volatiliteit. Lang bleef het onduidelijk welke richting de koers op zou gaan, maar daar kwam gister aan het eind van de middag verandering in.

Bitcoin begon rond 18:00 aan een flinke opmars. Het brak de $7.200, 4-uurs 100-Moving Average (MA), de dalende trendlijn van eind november, $7.400 en de $7.500. Ook de $7.600 leek even kort te sneuvelen maar zover kwam het toch niet. Bitcoin vormde uiteindelijk een high van $7.642 op Coinbase.

Na het bereiken van deze high zakte BTC weer iets terug. De dichtstbijzijnde support ligt bij $7.500, waar de koers zich op het moment van schrijven in de buurt van bevindt. De $7.600 blijft dus de volgende hindernis voor BTC. Een uitbraak boven dit prijsniveau kan een verdere versnelling richting de $7.800 betekenen.

4-uurs en dagelijkse grafieken

Op de 4-uurs grafiek tonen de momentumindicatoren in aantal positieve signalen. Zo zit de MACD in een uptrend. De Relative Strength Index (RSI) is het overbought-gebied binnen geklommen, wat mogelijk een van de redenen is dat de koers nu iets terugzakt. Het is op basis van de RSI nu dan ook mogelijk dat de koers op dit prijsniveau consolideert waarmee de RSI weer uit het overbought-gebied kan zakken.

Op de dagelijkse grafiek toont de MACD opnieuw een versnelling in momentum als resultaat van de recente opwaartse beweging. De bullish cross-over blijft dus intact. De RSI is na lange tijd onder de 50 te hebben gestaan nu door dit niveau heen gebroken en staat nu op 54, een positief signaal.

Onlangs schreef het Amerikaanse mediaplatform CNN dat bitcoin de beste investering van de afgelopen 10 jaar was. $1 geïnvesteerd in BTC in 2010 zou vandaag ongeveer $90.000 waard zijn. Uiteraard weet niemand of bitcoin ook de komende 10 jaar weer de beste investering zal zijn.