De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging doorgemaakt nadat er gisteren een aantal bullish signalen werden gegeven door de Moving Average Convergence Divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI). Nu lijkt de koers echter te dalen nadat het in de buurt van de weerstand bij $7.600 kon komen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.287 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Sinds 28 december was de richting van de koers zijwaarts. Een aantal bullish signalen maakten het echter aannemelijk dat de BTC koers zou gaan stijgen. Gisterochtend begon de koers te stijgen en bereikte het uiteindelijk een high van $7.531 op Coinbase.

4-uurs grafiek

Na het bereiken van de eerdergenoemde high begon de koers weer te dalen. Nu zijn er op de 4-uurs grafiek juist weer een aantal bearish signalen te zien. Zo staat de MACD op het punt een bearish cross-over te maken. De RSI zakte daarnaast vanochtend door de 50.

Mocht de koers de daling voortzetten dan zal mogelijk in het prijsgebied rondom $7.200 support gevonden kunnen worden. Naast het feit dat de koers hier eerder al support vond, bevindt ook de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich in dit gebied.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek bleef gisteren alleen op de RSI een bullish signaal uit. Nu de BTC koers weer wat daalt is dat ook vandaag weer het geval. De opwaartse beweging op de MACD blijft nog wel intact, echter lijkt het momentum af te nemen.

Gezien de huidige situatie blijft het dus mogelijk dat de bitcoin koers verder terugzakt. In dat geval is de $7.200 het belangrijkste support-gebied voor de korte termijn. Omhoog zal de $7.400 voor weerstand kunnen zorgen, mocht BTC weer kunnen gaan stijgen.