De bitcoin (BTC) koers kon onlangs door de $9.400 heen breken, maar het bleek toen niet om een duurzame uitbraak te gaan. Na een retrace is bitcoin nu weer aangekomen bij dit weerstandsniveau. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.430 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met een terugblik op de maand januari. Die begon met een korte dip richting de $6.800 vanaf waar bitcoin aan een ongekende stijging begon. Zo kon de koers de $8.000 breken en doorstomen naar de $9.000. Onderweg kon het daarnaast de 50-, 100- en 200-dagen Moving Average’s (MA) breken.

De BTC koers bereikte op 30 januari een high van $9.574. Door een kleine berekening te maken, is te zien dat bitcoin in de maand januari met een mooie 39,7% in waarde kon stijgen. Nu rijst natuurlijk de vraag of bitcoin deze opwaartse beweging in februari voort kan zetten.

Waar het beeld er op de lagere tijdsframes wat onduidelijk uitziet, is dat anders op de wekelijkse grafiek. Naast het feit dat bitcoin hier boven de 50-, 100- en 200-MA’s handelt, laten de momentum indicatoren bullish signalen zien. Zo lijkt de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een bull cross te vormen. Daarnaast is de Relative Strength Index (RSI) overtuigend door de 50 gebroken en bevindt het zich nu op 57.

Dit is natuurlijk geen garantie dat de BTC koers ook daadwerkelijk doorzet, en al helemaal niet dat dat op dezelfde manier zal gaan zoals het in januari deed. Zo hinkt bitcoin al sinds 28 januari tegen de $9.400 aan. De weerstand in dit prijsgebied blijkt sterk te zijn. Na een test gisteren corrigeerde de koers terug naar de support bij $9.200.

De komende uren zal misschien al duidelijk worden of de huidige test van dit weerstandsniveau succesvol zal zijn. Mocht bitcoin opnieuw afslaan dan zal de $9.200 mogelijk weer steun kunnen gaan bieden.