De paniek op de markten is goed merkbaar. Zowel de traditionele aandelenmarkten als de cryptomarkt zien ongekende verliezen. Ook bitcoin (BTC) daalde sterk de afgelopen uren. De koers bereikte uiteindelijk het prijsgebied waar het een jaar geleden voor het laatst stond. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $5.151 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Het coronavirus grijpt verder om zich heen in de wereld. Dit zorgt voor paniek onder de investeerders en dus kelderende prijzen. De traditionele beurzen zagen gisteren niet zo’n slechte dag sinds 1987. Kortom, de paniek is enorm, en dat geldt niet alleen voor de traditionele markten.

Kijken we naar bitcoin dan is te zien dat de koers de afgelopen nacht een low bereikte van maar liefst $3.858. Om een beter beeld te krijgen van hoe significant dit is; bitcoin bevond zich voor het laatst op dit prijsniveau in april 2019! Nu lijkt het erop dat de bitcoin koers weer iets kan herstellen, al blijft de situatie hoogst onzeker aangezien verdere maatregelen door overheden wereldwijd genomen kunnen gaan worden.

Op de rest van de cryptomarkt is het tevens een bloedbad. Zo staat ethereum (ETH) bijna 30% in de min waarmee de altcoin nu $122,30 waard is. Ethereum bereikte de afgelopen nacht overigens een low van maar liefst $90. Ripple (XRP) krijgt relatief gezien wat minder harde klappen en staat ‘slechts’ 22% in de min en is daarmee $0,1489 waard. Geloof het of niet, XRP is met zijn daling van 22% de lichtste daler van de top 10!

Voor de rest staat bitcoin cash (BCH) 33% in de min met een waarde van $164,50. Litecoin (LTC) zakt 25,5% in waarde en is $32,90 waard. Ook deze altcoins zakten de afgelopen nacht even flink terug maar lijken nu weer iets te herstellen.