De afgelopen dagen waren op zijn zachts gezegd volatiel. De crypto-markt maakte een duikvlucht en ook bitcoin (BTC) bereikte een prijsniveau waar het al sinds mei van dit jaar niet meer is geweest. Vervolgens steeg de bitcoin koers binnen 10 uur tijd meer dan $1.000 in waarde om weer een belangrijke weerstand te testen. Kortom, het lijkt erop dat 2019 een volatiel einde zal hebben. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $7.149 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Uurlijkse en 4-uurs grafiek

Op de uurlijkse grafiek is te zien hoe bitcoin de afgelopen dagen fors terugzakte en door de supports bij $7.000, $6.800 en bijna $6.500 heen zakte. BTC dook even kort onder het laatstgenoemde support-niveau en vormde een low bij $6.430. Echter bood de $6.500 voldoende support, wat voor een flinke stuiter zorgde.

Bitcoin steeg gisteren namelijk tussen 15:00 en 23:00 meer dan $1.000 in waarde en wist zo weer de weerstand bij $7.400 te testen. Daar bleek de weerstand echter te sterk waarmee de koers weer iets terug corrigeerde. Daarmee handelt bitcoin weer de supportzone bij $7.150, waar het voor de duikvlucht van de afgelopen dagen lange tijd support vond.

Op de 4-uurs grafiek zijn een aantal bullish signalen te zien. Zo staat de Relative Strength Index (RSI) op een niveau van 58 nadat het als gevolg van de recente opleving de 50 wist te doorbreken. De MACD heeft op zijn beurt een overtuigende bullish cross-over gevormd.

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek zijn wat bullish signalen te zien. Zo is te zien dat het volume tijdens de recente stijging relatief hoog was en dat de MACD een bullish cross-over heeft gevormd. Deze cross-over is echter nog niet zo overtuigend als op de 4-uurs grafiek. De RSI wist ook aardig te stijgen echter kwam het niet tot een doorbraak van het 50-niveau. Mocht de koers de komende uren weer verder weten te stijgen dan zal de RSI op de dagelijkse grafiek mogelijk door de 50 heen breken, wat een bullish signaal zou zijn.