Bitcoin (BTC) was in de maand juni de meest volatiele cryptocurrency. Dit blijkt uit een onderzoek van The Block. Bitcoin was daarnaast ook de best presterende grote cryptocurrency in juni.

Volgens The Block zag bitcoin een volatiliteit van 102%. Op de tweede plek staat litecoin (LTC), dat op weg naar de halving een volatiliteit van 98% zag. Op de derde plek eindigt EOS. De concurrent van ethereum (ETH) zag een volatiliteit van 97%.

Terwijl bitcoin vorige week nog bijna de $14.000 aantikte, handelt de cryptocurrency nu weer vlakbij de $11.000. De volatiliteit biedt traders veel kansen om mooie winsten te behalen, maar veroorzaakt ook een groot risico op grote verliezen.

De volatiliteit is echter normaal voor dit type activa, althans als we Spencer Bogart, partner bij Blockchain Capital, mogen geloven. Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat de voorraad van bitcoin vastgesteld is maar dat de vraag wel fluctueert. Hij zei tijdens een interview met Bloomberg:

“Ten eerste is dit natuurlijk voor elke soort activa met een vast aanbod, maar een fluctuerende vraag, met name een zoals Bitcoin die pas vroeg in zijn levenscyclus zit.”

Het is de verwachting dat bitcoin de komende periode volatiliteit zal blijven laten zien. Zo kan de recente correctie volgens sommige analisten doorzetten, en kan de bitcoin koers zodoende terugzakken naar $6.600. Echter beginnen er nu ook weer wat bullish geluiden op te duiken nu bitcoin ook de uurlijkse grafiek een double bottom vormt.