Nadat het er de laatste tijd naar uitzag dat de bitcoin (BTC) koers mogelijk nog verder naar beneden zou zakken, heeft BTC zich de laatste twee dagen toch behoorlijk sterk weten te houden. En er zijn een aantal bullish tekenen dat er misschien voldoende kracht is om een eventuele nieuwe daling te voorkomen. 

We beginnen met de 4-uurs grafiek om een overzicht te krijgen. De algemene range ligt tussen $8.400-7.800, en bitcoin handelt binnen deze zone omhoog na de sprong van gisteren. De bulls verdedigen de $8.000, en gisteren kwam er behoorlijk volume binnen om het uit de gevarenzone te houden.

Bitcoin (BTC) handelt momenteel tussen de 55 en 21 exponential moving averages (EMA’s), nadat het  gisteren de 21 wist te doorbreken. We kunnen ook vaststellen dat het histogram niet naar beneden wijst, maar eerder plat loopt. Dit is een veelbelovend profiel en we zouden binnen een dag ongeveer de BTC koers de 55 kunnen zien testen.

Op de daggrafiek zien we ook een behoorlijk goed beeld. Bitcoin wordt momenteel afgewezen bij de 9 EMA en heeft het niet opnieuw kunnen doorbreken. Op de RSI is een bullish divergence opgetreden. 

Ten slotte zien we op de 12-uurs grafiek een meer gemengd beeld. Dit komt vooral door de potentie voor een verborgen bearish divergence, wat zou suggereren dat de vaag dalende richting zal doorzetten. Maar omdat we eerder een bullish divergence zagen, kunnen we deze analyse waarschijnlijk afwijzen.

Het lijkt er op dat bitcoin een kans heeft om op dit niveau te blijven. Het heeft echter te kampen met een algemene neerwaartse trend die werd ingezet na de breakdown in september – een neerwaartse trend nog een stukje lager moet zakken voordat het de bodem vindt, aldus “Elliott Wave” analisten.