Vorige week was te zien dat de bitcoin (BTC) koers door de $7.400 zakte en een low vormde bij $6.928 op cryptocurrency-exchange Coinbase. De afgelopen week is de BTC koers nog iets verder gezakt maar begon vervolgens aardig te stijgen. Wel lijkt de dalende trendlijn die de koers sinds eind oktober vormt, stand te houden.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van Coinbase is te zien dat bitcoin op 25 november naar een low van $6.526 daalde. Kort daarna begon de koers echter te stijgen waarmee het weer boven de weerstand bij $7.000 wist te komen. De bullish prijsbeweging werd voorgegaan door bullish signalen op de Relative Strength Index (RSI), die uit het overbought-gebied kroop, en de MACD die een bullish cross-over vormde.

Uiteindelijk wisten de bulls de BTC koers tot een high van $7.870 te drukken, vlak onder de weerstandszone van $7.900 en $8.000 waar ook de 4-uurs 100-Moving Average zich op dit moment bevindt. Niet veel later liet de MACD een bearish cross-over zien waarmee de koers weer terug zakte onder de $7.400. Op dit moment toont de RSI een waarde van 44 en staat de MACD op het punt om mogelijk weer een bullish cross-over te vormen. 

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek wordt hetzelfde beeld van de afgelopen dagen bevestigd, met de RSI die uit het oversold-gebied wist te stijgen. Echter heeft de MACD hier nog geen bullish cross-over kunnen bevestigen. Mocht de koers de komende dagen verder weten te stijgen dan zou een bullish cross-over bevestigd kunnen worden.

Voor nu ligt de belangrijkste weerstandszone bij $.7.900 en $8.000. De koers bevindt zich op dit moment echter op de dalende trendlijn die sinds eind oktober wordt gevormd. Een overtuigende uitbraak boven deze trendlijn kan een versnelling richting de eerder genoemde weerstandszone betekenen. Blijft de koers de trendlijn volgen, dan is de kans groot dat BTC weer op zoek zal gaan naar de support-zone bij $6.800.