Twitter heeft een bitcoin (BTC) emoticon, oftewel symbool, toegevoegd aan het social mediaplatform. Dat meldt CEO Jack Dorsey op 2 februari:

Voortaan als mensen op Twitter de hashtag #bitcoin of #BTC gebruiken komt automatisch het nieuwe symbool erachter te staan.

Er wordt laaiend enthousiast op het nieuws gereageerd. Dit geeft namelijk behoorlijk wat zichtbaarheid aan de cryptocurrency voor het enorm publiek van Twitter en zijn meer dan 300 miljoen gebruikers.

Dorsey, tevens CEO van crypto betaalbedrijf Square, suggereert dat Unicode hetzelfde moet doen en  bitcoin moet toevoegen. Unicode is een internationale computerstandaard voor codering en tekstverwerking vergelijkbaar met het ASCII-standaard.

Elizabeth Starks, medeoprichter van Lightning Labs, sluit zich bij Dorsey aan en zegt dat het tijd is dat het BTC-symbool aan Unicode wordt toegevoegd:

Ook andere prominente figuren uit de crypto industrie laten weten verheugd te zijn door de toevoeging van de emoji. Onder andere Justin Sun, CEO en oprichter van de TRON (TRX) Foundation:

En Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital:

En natuurlijk ook Changpang Zhao, CEO van de Binance exchange:

Zoals cryptocurrency handelaar Shalini aangeeft kost het normaliter bedrijven enorm veel geld om een dergelijke emoticon toe te laten voegen op Twitter:

Dat Dorsey een bitcoin-fan is is inmiddels bekend. Hij zei bijna twee jaar terug dat hij denkt dat de wereld en het internet op een gegeven één valuta zullen hebben en dat zal bitcoin zijn. Eind vorig jaar was Dorsey op bezoek in Afrika en zei hij dat het continent de toekomst van bitcoin gaat bepalen.

Tevens heeft Dorsey onlangs aangekondigd dat hij een team opgesteld heeft om Twitter in zijn geheel naar de blockchain over te zetten. Ook kondigde hij recentelijk aan dat Square een patent heeft ontvangen om betalingen met bitcoin direct om te zetten in fiat en dat het bedrijf bezig is met het bouwen van een ontwikkelingskit voor Lightning Network.

Vorig jaar voegde Apple het bitcoin-symbool al toe aan iOS en Microsoft aan spreadsheet programma Excel.