De koers van bitcoin (BTC) kon gisteren de weerstandszone bij $9.400 opnieuw testen, maar weer kwam het niet tot een uitbraak. De afgelopen 24 uur bewoog de koers zich daarom opnieuw zijwaarts voort. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.375 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Bitcoin handelt al sinds 28 januari in de range tussen $9.200 en $9.400. Op 30 januari leek BTC nog even uit te breken, toen kon het een high neerzetten van $9.574 op Coinbase. Niet lang daarna zakte bitcoin echter weer onder de $9.400.

Op de 4-uurs grafiek staat de Relative Strength Index (RSI) nog in het bullish gebied op 56. Het neerwaartse momentum dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) de afgelopen dagen weergaf, lijkt af te nemen.

Bij de $9.200 lijkt de belangrijkste support te liggen. De afgelopen uren zakte de koers hier even onder waar er flink wat kooporders klaarstonden. Hierdoor kon bitcoin weer terug richting de $9.400 stijgen.

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI op 65 staat en zich dus nog steeds in het bullish gebied begeeft. De MACD toont daarnaast dat het lichte opwaartse momentum van de afgelopen dagen aan het afnemen is.

Mocht het de bulls lukken om de koers door de $9.400 te breken dan zou dit voor een versnelling kunnen gaan zorgen. De BTC koers kan hierdoor zomaar richting de $9.800 stijgen, waar de volgende weerstandszone ligt. De $9.200 blijft, zoals eerder benoemd, de belangrijkste supportzone.

Onlangs maakte de Analist Tone Vays bekend voorzichtig bullish te worden. Hij stelde tijdens een podcast dat de markt op het punt staat om bullish te worden. Hiervoor is het nodig dat de koers deze week boven de $9.000 afsluit, aldus Vays.